Ontstaan van Weekaatje

      Reacties uitgeschakeld voor Ontstaan van Weekaatje

Hoe is het Weekaatje 41 jaar geleden ontstaan??

De NKS organiseerde in de jaren ’70 voetbalkampen in het land. Hier konden alle voetbalverenigingen aan deel nemen. De kosten voor dit kamp werden echter jaarlijks steeds hoger. Daardoor is er bij RKAV, 41 jaar geleden, geopperd: “Kunnen wij zelf zo’n kampweekend organiseren voor kinderen uit Aalsmeer en omgeving?”

Het feest terrein

In optocht over het weekaatje

Omdat wij nu het 41e Weekaatje organiseren, kunnen wij volmondig “JA” antwoorden.

In 1978 werd het eerste kampweekend opgezet. In dat jaar waren ook de Wereldkampioenschappen voetbal; de WK in Argentinië. Deze WK wilden we in het klein nadoen. WK werd WK-tje of voluit Weekaatje. De naam beviel goed en werd een begrip in Aalsmeer. In de begin jaren mocht (bijna) de gehele jeugdafdeling meedoen; van de F pupillen tot en met de B junioren (van 7 t/m 16 jaar).

In de loop der jaren bleek dit leeftijdsverschil te groot en nu worden er voor de oudere jeugdleden andere activiteiten georganiseerd. Het weekaatje is nu voor kinderen van de basisschool; van 6 t/m 12 jaar.

 

Elk jaar krijgt het weekend een ander thema. En iedere groep krijgt een eigen naam. Leiders en kinderen versieren de tent waar ze in slapen en bij de opening is iedereen verkleed in zijn/haar groepsnaam. Een prachtig en feestelijk gezicht.

elke tent zijn eigen feesttafel