(2014) Wereldsterren bezoeken het Weekaatje

Een groot en luid applaus was er te horen toen er 20 groepen door de rokende poort naar binnen kwamen voor het 37e Weekaatje. Afgelopen vrijdag waren er maar liefst 231 beroemdheden, zoals Cristiano Ronaldo, Michael Jackson, Sven Kramer,   op het kampterrein. Zij werden vergezeld door hun managers die ook héél veel zin hadden om de VIP’s te begeleiden. De kampstaf was tijdens dit weekend de paparazzi. Na de opening liepen de groepen door middel van een fotospeurtocht naar het terrein van AVA, want daar waren diverse sportonderdelen uitgezet. Vol enthousiasme lieten de groepen van Katy Perry en Arjen Robben zien hoe goed zij onder andere waren met verspringen, de sprint, en kogelstoten. Na het sporten gingen de jongste deelnemers naar bed en voor de oudere was er nog een spooktocht in het bos van de beruchte beroemdheden. Pink, Lionel Messi en Naomi van As waren tot ver in de Hornmeer te horen met het gegil. Daarna was het ook voor de oudere groepen tijd om het bed op te zoeken. De nacht was rustig verlopen volgens de nachtwakers. De bussen reden op zaterdagochtend om 9.00 uur voor en iedereen stapte in om naar het Haarlemmermeerse bos te vertrekken. Er werd een Vossenjacht gespeeld, waarbij Nick en Simon, maar ook de groep Geer en Goor het niet makkelijk hadden om de groene lintjes te zoeken in een bosrijk gebied. Toch werden de spelletjes allemaal prima uitgevoerd, waardoor er een heleboel punten verdiend werden. Het ochtend- en middagprogramma werd na de lunch omgekeerd voor de A- (jongste) en B- (oudste) groepen. Op een groot veld waren 10 spellen uitgezet die onder heerlijke weersomstandigheden werden uitgevoerd. De 6-7 jarige meisjes van K3 holden de benen uit het lijf. Ook Captain Jack Sparrow en Jochem Myjer wisten met dit onderdeel veel punten te scoren. Het lettercode spel was voor die groep op het lijf geschreven.

Na het bos was het even tijd om te relaxen en na een heerlijke warme maaltijd, konden de kinderen zich verkleden voor de disco-avond. In eerste instantie begonnen we buiten op het plein, maar helaas kwamen er een paar spatten regen en kon de organisatie het risico niet nemen om buiten te blijven. Vele handen maken licht werk en binnen no-time stond de disco binnen opgesteld. Iedereen kon een optreden zien van alle aanwezige artiesten. Dus groot applaus voor Ali B, Kesha en Armin van Buuren. Wat een feestelijke voorstellingen.

Op 1e Pinksterdag werd de 10-kamp gehouden. Het was warm, dus de waterspelen waren grote favoriet bij Harry Potter en Taylor Swift. Na de 10e ronde kwamen ouders en belangstellenden het terrein op en zij konden nog een ronde naar de enthousiaste kinderen kijken. Tussendoor was er een optreden van kampstaflid “Pers Pardoel” met het nummer “Ik neem je mee…”. Na een gezellig samenzijn stond er wederom een heerlijk diner klaar waarna de eerste groepen naar het zwembad vertrokken. Voor de oudere groepen was er een soort toto georganiseerd. De leiding moest een paar hele kleine spelletjes uitoefenen en de kinderen moesten gokken wie er zou winnen. Na 1, 5 uur was het voor de oudere groepen ook tijd om naar het zwembad te gaan, en de jongste kinderen waren schoon en moe en vielen in de tent heerlijk in slaap.

Maandag is een dag die in het tekenstaat van een spelenkermis. De kinderen kunnen individueel naar hartenlust maar liefst 45 spelletjes doen. En toen was er om 15 uur de prijsuitreiking. Na heel veel telwerk van alle onderdelen was uiteindelijk de grote winnaar bij de A-groepen: Michael Jackson en bij de B groepen was Katy Perry de beste.

A groepenpuntenB groepenpunten
1. Michael Jackson59.51. Katy Perry71
2. Jochem Myjer562. Arjen Robben66,5
3. Kesha523. Captain Jack Sparrow65
4. Taylor Swift494. Barbie60,5
5. Sven Kramer475. Geer en Goor60
6. Cristiano Ronaldo466. Harry Potter59,5
7. Ali B437. Pink51,5
8. Lady Gaga328. Lionel Messi48
9. Nick en Simon319. Armin van Buuren42
10. K317,510. Naomi van As39