(2017) Happy 40! Weekaatje

40e weekaatje; een geweldig feest.

Vrijdag 2 juni kwamen maar liefst 271 kinderen het prachtig versierde kampterrein op, om aan het 40e Weekaatje deel te nemen. Tijdens de opening zette Wethouder Robert Jan van Duijn een aantal mensen in het zonnetje en de kampstaf bedankte de 2 leden welke afscheid hadden genomen van de staf: Jan Pieterse en Wendy van Schip. Overigens is Wendy een andere, hele belangrijke taak gaan vervullen, de EHBO.

40-0

Met een lange polonaise werden de 22 groepen kinderen voorgesteld aan het publiek. Zo kon iedereen zien hoe mooi ze verkleed waren. De tenten en kramen waren door de leiding aangekleed met slingers, maar ook hele mooie bouwwerken kwamen er aan te pas, wat allemaal weer punten opleverde voor de groep.

Na het afscheid van ouders en bekenden, gingen de kinderen op de foto en daarna was het tijd voor het eerste spelonderdeel; de teambuildingspelen. Het zoeken van woordcombinaties, in een grote berg zoeken naar de juiste paar sokken, en nog veel meer. Na deze spelen gingen de jongste kinderen naar bed en voor de oudere groepen was er nog een nachtspel. Daarna had de nachtwacht een beste taak om het kampterrein stil te krijgen.

Zaterdag begon de dag met regen. Onweer werd er ook voorspeld, dus het ren spel op het open veld werd vervangen voor een spel hints in de kantine. Later werd het droog en konden de kinderen verder met het Poldersport. Over de sloot met een loopmat of een touwbrug om punten te scoren of een vlot door het water trekken, iedereen deed zijn best. Na deze inspanning was het even de beurt aan de leiding. Zij moesten met een kwast tussen de tenen een mooi geverfd schilderij maken. Sommige leiders hebben zelf hier een verborgen talent laten zien.

’s Avonds hadden we een ouderwets gezellige discoavond. Het “Weekaatje Got Talent” had 5 optredens. Ontzettend dapper om voor zo’n groot publiek op te treden. De winnaar werd Maud Noordam met “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij. Zelfs de DJ kreeg kippenvel bij het horen van haar stemgeluid.

Zondag speelden we eerst het douanespel en daarna was het tijd voor de 11-kamp. Vele luchtkussens en andere waterspelen waren op het veld uitgezet. Altijd weer een spektakel om te zien. Er werd enthousiast gespeeld door de deelnemers en leiding. Zondagmiddag konden de ouders en andere belangstellenden de kinderen nog even zien spelen en op het kampterrein gezellig bijpraten.

’s Avonds werd er gezwommen in de Waterlelie. Daarna waren de meesten rozig en sliepen snel na zo’n inspannende dag.

De laatste dag werd er een spelenkermis gehouden. Maar liefst 50 kleine spelletjes stonden in de kantine en hal opgesteld. Iedereen kon zelf kiezen wat hij wilde spelen en hopen dat hij muntjes voor de groep kon verdienen.

’s Middags was het opruimen en werd de einduitslag bekend gemaakt tijdens de sluiting:

A groepenpntB groepenpnt
1. Space541. Wild West65
2. Wintersport522. Sprookjes59
3. Sterren47 Holland59
4. Spelletjes384. Pinksterpop56
5. Dans en Muziek355. Televisie49
6. Boerderij246. Disney47
Duckstad24 Piraten47
8. Bloemenfestijn228. Smurfen46
9. Avonturen209. Mysterie45
10. Diepzee19 Olympische spelen45
11. Circus30
12. Dieren20

Na de uitslag werd het tijd om afscheid van elkaar te nemen. Het was wéér een heel geslaagd Pinksterweekend. Van de eerste tot de laatste minuut heeft de kampstaf genoten van dit mooie festijn. Iedereen die dit weekend mogelijk heeft gemaakt wordt ontzettend bedankt voor zijn/haar bijdrage!