Geslaagd Xtraatje !

In plaats van het Weekaatje tijdens het pinksterweekend, wat helaas dit jaar weer afgelast moest worden, werd er een eendaags evenement georganiseerd.

Zaterdag 21 augustus vierden 206 kinderen het Xtraatje bij FC Aalsmeer. Er waren 20 teams gemaakt die elk voorzien waren van 2 leiders.

De leiders hadden de kramen versierd met slingers en dergelijke waardoor het er heel gezellig uitzag op het grasveldje achter de kleedkamers.

Om 9.00 uur begon de dag met een openingswoord van onze voorzitter Eef Niezing. Daarna wat huishoudelijke mededelingen en een warming-up op muziek. Het links-rechts en het roeien werd enthousiast meegedaan.

Op deze bijzondere dag had de kampstaf de allerleukste onderdelen van het Weekaatje uitgezet. Zo werd er flink gepoldersport in het Hornmeerpark door de B groepen, maar streden de kinderen van de A groepen ook tegen elkaar over verschillende stormbanen op het terrein van FCA.

De kinderen hadden zoveel energie dat er heel wat turfstreepjes zijn gezet. Wat gingen ze hard allemaal.

’s Middags werd er geluncht met de alle groepen in de buitenlucht. Er was voor iedere groep een marktkraam neergezet en de hulpouders zaten midden in de kring aan picknicktafels gezellig met ons mee te eten.

Na de lunch ruilden de A en B groepen van spelonderdelen. Doordat het prachtig weer was, waren de waterspelen favoriet bij deze jeugdige groep kinderen.

Tijdens het avondeten maakte de kampstaf de einduitslag bekend. Bij de A-groepen hebben de Punkers met grote afstand gewonnen. Bij de B-groepen was het heel spannend tussen de Superhelden en de Slingerapen. Uiteindelijk gingen de Superhelden er met de winst vandoor.

Normaal lopen we qua tijd aardig uit met ons programma, maar dit keer was er nog tijd over, dus heeft de kampstaf nog even snel wat spelletjes klaargezet en konden de kinderen nog een uurtje aan de slag met 5 kleine groepsspelen, zoals onder andere Mega Jenga, Volleybal, Trefbal, water overgeven, enzovoort.

Mega Jenga

De uitslagen:

A Groepen                                        punten           B Groepen                            punten

  1. Punkers                                20                   1. Super Helden                  19
  2. Laat de zon in je hart         18                   2. Slingerapen                     18
  3. Just4fun                               17                   3. The Lion Queens            14
  4. Oranje Leeuwen                14                   4. The Summer Girls          13
  5. De Aardbeien                     12                   5. De Vonkjes                      12
  6. Buurman en Buurman      11                   6. De Struisvogels               10
  7. De Zebra’s                          7                    7. Mystic                               9
  8. De rode duiveltjes               6                    8. Pink Ladies                      8
  9. Team Pokémon                   5                    9. Jungle Jaguars               7
  10. Sneller dan ’t licht                2                    10. Het zit wel snor             4

Jammer genoeg kon de disco niet doorgaan, wegens de laatste maatregelen. Daarentegen konden de kinderen genieten van een heerlijk ijsje, voordat deze feestelijke dag werd afgesloten.

De Kampstaf wil alle kinderen, leiders en vrijwilligers ontzettend bedanken. Dankzij hun enthousiasme is deze dag een groot succes geworden. We hopen iedereen weer te zien op 3 juni 2022 voor het echte Weekaatje.